HOŞ GELDİN 11 AYIN SULTANI

HOŞ GELDİN 11 AYIN SULTANI

KIRIKKALE HALKI BUGÜN GECE 04:36 İTİBARİYLE İLK SAHURUNU YAPMIŞ OLACAK VE SALI GÜNÜ 19:29’DA RAMAZAN AYI’NIN İLK ORUCUNU AÇACAK

A+ A-

Hoş geldin 11 ayın sultanıTürkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 11 ayın bereket ve huzur ayı olan Ramazan Ayı, bugün gece kalkınacak olan ilk sahur ile başlayacak.Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de 11 ayın bereket ve huzur ayı olan Ramazan Ayı, bugün gece kalkınacak olan ilk sahur ile başlayacak. Manevi huzurun ve mutluluğun kapsadığı bu kutsal ayda vatandaşlar, cami yerine evlerinde bugün teravih namazlarını idrak edecek.



11 ayın Sultanı olan Ramazan Ayı, tüm Müslüman ülkelerde olduğu gibi bugün gece idrak edilecek olan sahur ile birlikte Türkiye’de de başladı. Gece 04.36 imsak vaktiyle beraber oruca niyetlenecek olan vatandaşlar, yarın akşam (Salı günü) saat 19.29’da de ilk iftarını yapacak. Sevgi, bereket ve manevi atmosferin yaşandığı bugünlerde Koronavirüs salgını nedeniyle, camilerde teravih namazı kılınamayacak.
12 Mayıs Çarşamba günü 19:58’de ise bu yılın son iftarı yapılacak. Salgın tehlikesine karşın vatandaşları uyaran uzmanlar; ev, eş, dost ziyaretlerinin yapılmaması konusunda uyarıda bulunuyor. Özellikle kalabalık şekilde evlerde iftar davetlerinin yapılmaması gerektiğine vurgu yapan uzmanlar, herkesin üzerinde düşen hassasiyeti yerine getirmelerini istiyor. Kurallara uyarak, huzurlu bir ramazan geçirilmesi temennisinde bulunuluyor. 


Bu haber toplam 871 defa okunmuştur